Tilbage til oversigten

Virker dine vandudladere?

Virker dine vandudladere?

Testresultat af en vandudlader, hvor den blå kurve bør være under den røde.

 

Det kan koste rigtig mange penge i driftstab, hvis dine vandudladere ikke virker optimalt og kan potentielt skabe farlige situationer for personel og udstyr.

Når en vandudladers funktion bliver nedsat, vil dampen blæse igennem ventilen og medføre damptab, som vil påvirke drift og virkningsgrad på kedlen, samt sikkerheden.

Grønbech & Sønners serviceteknikere er i stand til at måle effektiviteten af dine vandudladere og servicere disse eller udskifte, så de igen virker optimalt, uanset fabrikat. Testen udføres under drift, så udskiftning eller renovering kan foregå i revisionsperioden.

Testresultat af en defekt vandudlader

Tjent sig selv ind på meget kort tid

Henrik Lassen, servicetekniker hos Grønbech & Sønner, fortæller: ”Vi har netop haft en opgave hos et kraftvarmeværk på Sjælland, hvor vi foretog målinger og gennemgik deres vandudladere og det viste sig at en stor del af dem ikke var tilstrækkelige funktionsdygtige og at en udskiftning skulle foretages, som i øvrigt vil tjene sig selv ind på meget kort tid”.

Testresultat af en korrekt fungerende vandudlader.

 

Hos AVV i Hjørring sparer man 24.000,- om måneden

For et par år siden var Grønbech & Sønner på inspektion hos AVV i Hjørring og afslørede flere slidte og defekte vandudladere. Torben Skoven fra AVV fortalte dengang: ”Vi havde tre slidte og defekte vandudladere. Vores målinger viser, at vi mistede varmeindtægter for ca. 800 kr. i døgnet eller ca. 24.000 kr. pr. måned. Kedelvirkningsgrad = 75% ved 400oC og 49 bar - dertil kommer mistede el-indtægter, ned- og opkørsel af ovnen, samt køb og behandling af vandet, som vi ikke har lavet beregninger på.

 

Skal vi også gennemgå dine vandudladere, så kontakt os i dag!

 

 

Hold dig opdateret via vores nyhedsbrev - tilmeld dig FlowNyt her!