Tilbage til oversigten

Nye 4-tommer dykkede borerørspumper fra KSB | UPAchrom

Nye 4-tommer dykkede borerørspumper fra KSB | UPAchrom

Nye 4-tommer dykkede borerørspumper, fremstillet af rustfrit stål

I begyndelsen af april 2017 lancerede KSB Aktiengesellschaft i Frankenthal Tyskland, en ny serie af dykkede borerørspumper. Den nye UPAchrom 100 serie er designet til vandforsynings- og kunstvandingsapplikationer, samt til brug i små systemer til sænkning af grundvandsspejlet. Den har en ydelse på op til 21.500 liter i timen, og løftehøjder op til 550 meter vandsøjle.

Højeste krav

De hydrauliske virkningsgrader opfylder de højeste krav fra de gældende ErP bestemmelser; alle MEI værdier er over 0,40. Pumpen er certificeret til drikkevand iht. fransk (ACS) og USA (NSF) standarder, så pumpen er fuldt egnet til drikkevandsapplikationer.

Opbygning og motor

Alle pumpens komponenter er lavet af rustfrit stål, og er i en meget robust konstruktion, som kan håndtere vand med et tørstofindhold på op til 50 gram per kubikmeter. En integreret og hydraulisk optimeret kontraventil forhindrer tilbageløb i trykrøret når pumpen stoppes. Dette forhindrer skader, som kan opstå hvis en pumpe drives baglæns af vandet som løber tilbage ved udkobling af pumpen.

Pumperne drives af vandfyldte spalterørsmotorer med en effekt på op til 7,5 kW, og ved meget store løftehøjder som kræver høj effekt, anvendes dykmotorer med effekter på op til 18,5 kW. Alle pumpesæt er helt vedligeholdelsesfri, med selvjusterende tryklejer og trykbalancerende membraner. Pumpen har kraftig dimensionerede mediesmurte glidelejer ved hvert eneste pumpetrin, hvilket altid sikrer en upåklagelig drift uden driftsforstyrrelser. Deres specielle design giver samtidig optimal smøring af lejefladerne, og åbner muligheden for at installere pumpen i en skrå vinkel eller i en vandret stilling.

Installation og service

Pumpens enkle opbygning - ved brug af det gennemprøvede ”metal strap” design - gør den meget servicevenlig, så en demontering er hurtig og nemt klaret. Takket være den brede vifte af motorstørrelser, kan der altid vælges den optimale motor til den ønskede ydelse og pumpestørrelse. Koblinger og flanger har dimensioner iht. NEMA Standard.

 

-- Grønbech & Sønner A/S

Link til Borerørspumper

Link til KSB UPA-område (engelsk)