Tilbage til oversigten

MyFlow Drive fra KSB bliver snart præsenteret

MyFlow Drive fra KSB bliver snart præsenteret

MyFlow Drive fra KSB

- en mini-frekvensomformer, med store fordele!

På dette års udgave af Hannovermessen, som finder sted den 24. – 28. april, deltager den tyske pumpeproducent KSB - som i Danmark er repræsenteret af Grønbech & Sønner - og benytter lejligheden til at præsentere en ny smart-drive løsning til pumper, der kører med fast omløbstal.

MyFlow Drive

Med den helt nye MyFlow Drive, som er fuldt kompatibel med Industry 4.0, kan motoren sættes op til faste omløbstal i henhold kundens specifikke behov, og det giver brugeren en høj grad af sikkerhed i planlægning og projektering, fordi pumpernes flow hurtigt og let kan ændres.

Mini-frekvensomformer

Den konventionelle metode for pumpedrift med fast omløbstal er at afdreje løbehjulsdiameteren, så pumpeydelsen svarer til det beregnede driftspunkt. Imidlertid kan KSB’s synkrone IE5 reluktansmotors driftsspænding nu moduleres ved hjælp af den motormonterede mini-frekvensomformer, således at den globalt set kan fungere på stort set et hvilket som helst forsyningsnet. Især for globale OEM’er er dette en meget stor fordel, for dermed behøver de ikke længere tage højde for lokale forsyningsspændinger, når der skal dimensioneres pumper.

Tid er penge

Motorens omdrejningsretning defineres nu på fabrikken, og det sparer både tid og omkostninger forbundet med det konventionelle rotationscheck, som i øvrigt ofte medfører beskadigelse af akseltætningen, hvis der ikke er vand på systemet. Ydermere reduceres lageromkostningerne, fordi der kan lagerføres meget færre størrelser.

I dag kører næsten 70% af alle standardpumper med fast omløbstal og oftest med IE3 motor. I første omgang kan det nye drive fås til Etanorm-serien op til 11 kW og i løbet af 2017 kan det leveres helt op til 45 kW.

 

Ønsker du at vide mere, så tag fat i Per Sandberg på psa@g-s.dk eller 3326 6358.

 

-- Grønbech & Sønner A/S