CIP - Cleaning In Place Rengøring af lukkede systemer

CIP - Cleaning in place?

CIP er rengøring af tanke, rørføringen og andet lukket produktionsudstyr, hvor der fra et centralt CIP anlæg pumpes en rengøringsopløsning (kemiopløsning) gennem produktionsudstyret i et nærmere fastsat interval, for at opretholde en god hygiejne.

Når det drejer sig om medicin, foder, føde- eller drikkevarer ønsker man især et højt hygiejneniveau i produktionen, som ikke øger driftomkostningerne unødvendigt. Om det være sig tid til selve rengøringen, kemien eller nedetiden på anlægget.

CIP kræver en eller anden form for tilsætning/dosering af kemikalier, for at CIP systemet er så effektivt så muligt og det er her at Grønbech & Sønner kan spille en vigtig rolle, som komponent- og systemleverandør.

Kemidosering

Vores ekspertise ligger inden for kemidoseringsdelen af et CIP-anlæg, hvor især vores pumper er velegenet til kemidosering, uanset om formålet er at forsæbe eller fjerne fedt (basisk) eller fjernelse af kalk eller belægning eller noget helt tredje.

Hos Grønbech & Sønner kan vi både være behjælpelig med batch- og inline-dosering afhængig af CIP-anlæggets opbygning.

Standarder skal overholdes og dokumentationen skal være i orden, når man har med potentielt farlig kemi at gøre og her er du i trygge hænder hos os.

I menuen til venstre kan du se nogle af produkter, som kan være brugbar i forbindelse med CIP.

 

 

Fandt du ikke hvad du søgte? Spørg os her...

Ring mig op 33 26 63 00